3voor12 www logo

3voor12 Zeeland

Een handig overzicht van concerten in jouw regio

Over de 3voor12 lokaal agenda

De 3voor12 lokaal agenda is het zusterproject van de 3voor12 www (WieWaarWanneer), een online redactie managementtool ontwikkeld voor 3voor12 lokaal. Sinds 2012 is de WWW in ontwikkeling bij en gesponsord door Rimote, een full-service internetbureau dat zich richt op cloud hosting en webapplicaties op maat. Rimote bestaat uit een team van jonge, enthousiaste internet experts en is gevestigd in Groningen.

Hoe werkt het?

De WWW beantwoordt de vragen "wie?", "waar?" en "wanneer" m.b.t. alle relevante processen die zich voordoen bij een 3voor12 lokaalafdeling. Alle vrijwilligers van een 3voor12 lokaalafdeling kunnen zien wat de taakverdeling is per artikel en zelf suggesties voor onderwerpen aandragen. Intekenen voor onderwerpen kan ook heel gemakkelijk. De leidinggevenden van de lokaalafdelingen kunnen de WWW gebruiken om een overzicht te krijgen wie wat doet. Met de WWW kunnen zij dit proces met een paar simpele muisklikken sturen. Op deze manier kost het managen van een 3voor12 lokaalafdeling minder tijd en kan er meer aandacht worden besteed aan het vormgeven van de inhoud van de verslaggeving.

Wat heb ik er aan?

Dankzij de WWW worden lokaalafdelingen productiever en komen er dus nog meer artikelen op 3voor12 lokaal! Daarnaast heb jij een handig overzicht van alle concerten bij jou in de regio. De agenda is ook nog es speciaal geoptimaliseerd voor gebruik op je smartphone of tablet.

Info voor de nerds… :)

De 3voor12 lokaal agenda draait op een Virtual Private Server van Rimote. Deze draait op de Linux distributie Debian Squeeze met een LAMP-configuratie (Linux, Apache webserver, MySQL database, PHP). De WWW is geschreven met PHP 5.3 als uitgangspunt.

Het ontwerp van de WWW is geïnspireerd door de 3voor12 huisstijl en de lay-out is responsive gemaakt. Dit houdt in dat de WWW ook op smartphone- en tablet browsers goed te gebruiken is. Het ontwerp is gemaakt en gebouwd door front-end developer Jan Nico van Oosten.